השווי הוכפל בתוך חצי שנה: חד הקרן איילנד מקבל תג מחיר של 3 מיליארד דולר

חברת איילנד מגייסת לפי שווי של 3 מיליארד דולר • החברה עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים, בעיקר כרום, במקומות עבודה • רק לפני חצי שנה גייסה איילנד לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר.

מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography
מייסדי איילנד , מייק פיי (משמאל) ודן אמיגה / צילום: MKJ photography

חברת האבטחת מידע לדפדפנים איילנד (Island) של היזמים דן אמיגה ומייק פיי מגייסת 175 מיליון דולר לפי שווי של 3 מיליארד דולר בהובלת סקויה וקרן קואטו (Coatue).

בגלל המלחמה: סטארט-אפ הפינטק רייזאפ מפטר מחצית מעובדיו 
WSJ | הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם 

איילנד עוסקת באבטחת מידע לדפדפנים - בעיקר כרום - במקומות עבודה, אחד מהנכסים החלשים ביותר להגנה. החברה מקבלת תג מחיר של 3 מיליארד דולר רק כמה חודשים לאחר שמתחרתה, טאלון (Talon) נמכרה בכחצי מיליארד דולר.

רק לפני חצי שנה גייסה איילנד 100 מיליון דולר בהובלת פריזם קפיטל לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר. שוק ההגנה על דפדפנים הפך תחרותי יותר מהרגע שבו הפכו תוכנות הגלישה ברשת לכאלה המותקנות על גבי ענן מידע מרחוק ולא על מחשבים מקומיים. בעוד שטאלון, שכאמור נמכרה בסוף השנה שעברה, התמקדה בהגנה על משתמשים שהתחברו לדפדפנים ארגוניים דרך המחשבים האישיים שלהם, איילנד משווקת עצמה כפתרון כולל שיכול להפוך לדפדפן בו משתמש הארגון על גבי מחשבים מנוהלים.

גלובס חשף בשבוע שעבר כי מייק פיי, מנכ"ל החברה, החל במקביל גם לשמש כשותף מנהל בקרן הון סיכון שמשקיעה בחברות סייבר וחברות בתחום התוכנה הארגונית, פיקצ'ר קפיטל (Picture Capital). הקרן הוקמה מכספם האישי של שני מייסדי איילנד: מייק פיי ודן אמיגה וכן משני מייסדי הסטארט-אפ טרסנמיט סקיוריטי, מיקי בודאי ורקש לונקאר, שגם הוא משמש כשותף מנהל בקרן.

גייסה חצי מיליארד דולר עד כה

הסיבוב הנוכחי מביא את איילנד, חברה בת 250 עובדים, לסך גיוסים של כ-500 מיליון דולר. כ-150 עובדים מועסקים מישראל והשאר במטה החברה בדאלאס ובמשרדים נוספים בארה"ב. לטענת החברה, היא מתכוונת להכפיל את מספר העובדים שלה במרכז הפיתוח. קצב ההכנסות השנתי של החברה עומד על "עשרות מיליוני דולרים" כך שלפי ההערכה מדובר במכפיל גיוס שמעניק לחברה שווי של פי 60-100 על קצב ההכנסות השנתי.

מכפיל זה, יחד עם העובדה שהחברה מגייסת בפעם השנייה בתוך שנה אחת ומצליחה להכפיל את השווי מחזיר את ענף הסייבר הישראלי לימים העליזים של שנת 2021. "החברה מעריכה, כי עם התרחבות מגמת העבודה מרחוק והמעבר של ארגונים לשירותי ענן ורשתות מתקדמות, הצמיחה המהירה של איילנד צפויה להימשך בשנים הקרובות", נמסר מהחברה.

זו חברת סייבר ישראלית נוספת שמגייסת לאחרונה הון מקואטו וסקויה בחודשים האחרונים. שתי הקרנות מהדקות בכך את הקשר שלהן עם קרן סייברסטארס, אחת המשקיעות הראשונות באיילנד. בתחילת החודש, השתתפו השתיים גם בגיוס הענק של הסטארט-אפ סייארה.